Thuiskomst zonder bagage!
23 augustus 2015 - Roosendaal, Nederland
Hallo allemaal,
Na een paar dagen Zanzibar zijn wij afgelopen woensdag avond weer door gevlogen naar Dar Es Salaam. We hadden ten noorden van de stad aan een prachtig stukje strand nog een nacht en lange dag te besteden. Heel bewust voor gekozen, omdat onze vlucht terug in de nacht van donderdag op vrijdag om 3.35 uur vertrok. Geen lekkere tijd dus en als we vanuit Zanzibar wilden vertrekken, moesten we een behoorlijk aantal uren op het vliegveld doorbrengen. Nu konden we vanuit het hotel naar het vliegveld.
Het hotel zelf leek wel uit het verhaal van Ali Baba te komen. Heel mooi en luxueus, Ali Baba style zullen we maar zeggen.
De dag hebben we op een groot strand door gebracht ( zwembad was ook aanwezig) waar we de
bedrijvigheid op zee hebben bekeken. Het was een komen en gaan van bootjes bomvol met mensen, die ze op zee hadden opgepikt en op de zandbank een eindje in zee, maar wel voor het hotel werden afgezet. Het bleken vissers te zijn en die waren dolblij dat ze er weer waren.
's Nachts dus naar het vliegveld, waar we via Istanbul terug naar huis zijn gevlogen. Een behoorlijk lange reis, want we zijn vrijdagmiddag rond 14.30 uur weer geland.
Na een 45 minuten wachten op de bagage, bleek er een hele grote container nog in Istanbul te staan, bomvol met bagage. En blijkbaar wist niemand waar het ding gebleven was. Hoe dan ook, voor heel veel mensen ( wij dus ook) geen bagage.
Omdat het om zoveel mensen ging, hebben wij er uiteindelijk maar voor gekozen om de vermissing via internet door te geven en nu 2 dagen later, hopen we dat onze bagage toch nog wel gevonden gaat worden. Hoe dan ook, de vakantie was geweldig. Nu maar hopen dat de bagage ook nog goed komt.
We zijn het in elk geval er wel over eens, dat Uganda een prachtig land is, dat zeer aan te bevelen is om eens te bezoeken. De mensen zijn heel vriendelijk, het landschap en de nationale parken zijn prachtig en daarnaast is een bezoek aan de berggorilla's en chimpansees iets om nooit meer te vergeten.
In Tanzania vonden we de Serengeti prachtig. De mentaliteit in Tanzania is wel anders. Er is een ( te ) groot aantal toeristen, die behoorlijk uitgebuit worden. Daarnaast is de corruptie zeer nadrukkelijk aanwezig. We hebben dit natuurlijk al veel vaker mee gemaakt, maar nooit zo op deze manier. Jammer, want de bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard.
Hoe dan ook kijken wij terug op een prachtige reis. Wij vonden jullie reacties erg leuk en richten ons nu alweer op de volgende vakantie. : ) In de herfstvakantie gaan we een weekje snorkelen op Bonaire!
Liefs van ons,
PS Iedereen die zin heeft om foto's en/of film te kijken, is natuurlijk van harte welkom hoor!

Die bagage komt vast ook wel goed. Paul heeft het ook een keer meegemaakt, heeft lang geduurd maar hij heeft alles weer terug gekregen!
Hartelijke groet van Tineke