Malediven
27 juli 2012 - Colombo, Sri Lanka
We zijn afgelopen nacht weer terug gekomen in Sri Lanka en hebben weer internet tot onze beschikking. Hier volgt dan het reisverslag van ons weekje Malediven.
Vorige week vrijdag moesten we om kwart over 3 ‘s nachts opstaan, zodat we om 4 uur naar het vliegveld konden. Onze vlucht naar Male vertrok al om 7 uur en zou er 1 uur en een kwartier over doen. Na een uur werd inderdaad de landing al aangekondigd, dus namen we allebei een plaats aan het raam aan beide kanten van het vliegtuig, zodat we verzekerd waren van een paar foto’s en een stukje film van de Atollen. Het toestel was nog niet voor de helft gevuld, dus lekker luxe.
Eenmaal geland lag de Groene Draek voor Bea en Maxi al gereed om ons naar ons eigen eiland te brengen.De aankomst was echt verbluffend. Een klein eiland met palmbomen, een spierwit strand, superhelder water en op de achtergrond een paar huisjes die in het water staan met rieten daken. Wauw, zoiets zie je alleen maar op tv!
Na het inchecken moesten we nog even wachten, omdat onze bungalow nog schoongemaakt werd. Geen probleem. We hadden een all-inclusive formule en mochten daar meteen gebruik van maken. Dus zittend op het terras met zo’n uitzicht was dat geen enkel probleem.
Even ondertussen ook het eiland verkend. Het is zo’n 300 meter lang en 150 meter breed. In 10 minuutjes ben je het hele eiland wel rond gelopen. Het resort had wel iets meer kamers dan wij verwacht hadden (130 in totaal), maar was nog steeds een van de minst vol gebouwde eilanden. De meeste van die 130 kamers zijn in gebouwtjes van 4 kamers neergezet, 2 onder en 2 boven. En dan zijn er ook nog 16 watervilla’s, die ieder verdeeld zijn in 2. 2 watervilla’s waren ook 2 onder en 2 boven. Verder had het resort een groot restaurant, een spa, duikschool, theater en 2 barren.
Toen we de sleutel kregen, zijn we natuurlijk meteen onze villa gaan bekijken. Nou, voor ons was hij echt perfect! Een grote kamer, met veel glas erin voor het mooie uitzicht op zee (ook in de vloer) en een eigen terras met 2 ligbedden. De champagne stond al klaar, net als de roomboy die 2 keer per dag de kamer kwam poetsen. In het restaurant kregen we een tafel toegewezen waar we alle maaltijden die week aan moesten nuttigen en ook hier weer een eigen ober.
Het leven bestaat op de Malediven voornamelijk uit luieren, zwemmen en natuurlijk snorkelen tussen al die mooie vissen. De haaien zwommen op de eerste middag al om ons heen en na zonsondergang kwam elke dag het mooiste deel van het leven onder water op gang. Gigantische pijlstaartroggen en Eagle Rays zwommen onder ons door, maar door het eigen trapje van ons terras, was het erg makkelijk om met ze mee te zwemmen. Het water is trouwens helemaal niet diep. Het is een eiland, met daaromheen een prachtig blauwe zee en dan opeens is er een heel diep gat met aan de ondiepe kant koraalrif. Daarachter is er dan weer een rif die de hoge golven van open zee tegenhouden.
We hebben inmiddels al een heleboel foto’s op het reislog gezet en ook 7 video’s om een indruk te geven van het eiland. Ook zijn er voor de liefhebbers onderwaterfoto’s te vinden. Speciale excursies naar bijvoorbeeld dolfijnen of mantarays hebben we deze keer niet ondernomen, alhoewel Maria wel voor onze bungalow een dolfijn heeft gezien. Geen foto’s helaas, want sommige beestjes blijven niet zo geduldig wachten voor een foto.
Na een prachtige week doorgebracht te hebben op het eiland en vooral in onze waterbungalow, zijn we gisterenavond laat weer terug gevlogen naar Colombo. Erg vermakelijk zijn dan de Chinezen die gehaast (in hele grote groepen) door de vertrekhal rennen, omdat ze bang zijn dat er anders geen plaats voor ze is in het vliegtuig. Ook erg vermakelijk was een vader met een kind die notabene tijdens de landing aan de wandel ging in het vliegtuig. Met alle stress van de stewards en stewardessen tot gevolg. Ooit wel eens iemand staand een landing zien maken? Wij dus gisteren.
Nu zitten we de laatste dag aan het strand in Negombo bij het zwembad van het hotel en wachten we op onze vlucht die vanavond 21.00 uur vertrekt terug naar Brussel. Morgenochtend kwart voor 8 zullen we daar landen, snik snik.
Tot snel. Bedankt weer voor al jullie reacties en we lezen wel weer wat jullie ervan vonden.
Dikke knuffel. Maria en Petra

Hele goede terugreis en tot ziens.
Groetjes Olga
Inmiddels heb ik al jullie verhalen weer gelezen, en jullie hebben weer een heerlijke vakantie achter de rug. Helaas voor jullie zit het er weer op.
En helaas voor jullie is het mooiebweer bij ons ook weer op.
We hebben net ee,n mooie zomerse week achter de rug,dat hebben we in ieder geval te pakken!
Tot ziens weer.
Groetjes van Tineke
Het zit er weer op voor jullie,maar ook voor ons, vooorlopig geen schitterende foto's en verhalen meer,welkom thuis en bedankt dat we weer mee mochten genieten.
Grt. Tineke x
Groetejes José