De beste wensen vanuit Belle Plagne
6 januari 2012 - Belle Plagne, Frankrijk
Hallo allemaal,
Allereerst vanuit een sneeuwrijk La Plagne de allerbeste wensen voor het jaar 2012. Het is inmiddels vrijdag en op dit moment zijn alle skipistes gesloten vanwege een gevaar op lawines. Ook de toegangswegen hiernaar toe zijn afgesloten. Na een paar leuke dagen waarbij we door het ziek zijn van Tim maar om de beurt zijn gaan skiën, hebben we vandaag een rustig dagje. Gisteren is er 55 cm sneeuw gevallen, dus ook toen niet geskied. Wel zijn we met de gondel en de bus naar Plagne Centre gegaan om daar wat winkeltjes te kijken. Uiteindelijk bleek de terugtocht een barre tocht te worden, omdat we na lang wachten op de bus (in een sneeuwstorm) te horen kregen dat de bussen voorlopig niet meer reden vanwege een lawine op de weg. Na verloop van kwam er toch weer een bus, dus dan toch richting ons dorp. Onder het dorp waar we de gondel weer moesten nemen, werd de bus door de politie gestopt en moesten we via de parkeergarages boven zien te komen. Daar moesten we weer zien of de gondel het nog deed, maar gelukkig was dat nog het geval. Uitgeput kwamen we weer in ons appartementje aan, waar we ’s avonds ook nog de kaarsjes mochten steken, omdat de stroom ook nog uitviel. Gaf trouwens wel een leuk effect al die schreeuwende mensen die in het donker op het balkon stonden.
Vanmorgen bleek er teveel sneeuw gevallen te zijn, dus alle liften zijn dicht. Als vermaak mochten we de veiligheidsmensen voor de deur bekijken die met lawinepijlen , lawines opwekken. Voor de leken onder ons: dit is voor de veiligheid. Daarom voor jullie speciaal wat foto’s en filmpjes van ons leven hier. Morgen schijnt het nog mooi weer te gaan worden, dus dan gaan we nog een dagje op de ski’s. ’ s Avonds vertrekken we dan weer naar Nederland. Tot snel dus. Enne…. Een gelukkig Nieuwjaar van Tim!! ( en we gaan weer een keertje naar Toverland, zegt Tim)

Ziet er wel echt winters uit daar. Wat een sneeuw!
Zo maak je nog eens wat mee.
Nog veel plezier en een "behouden"thuiskomst gewenst!
Groetjes van Tineke
Ondanks de pech en de ziekte van Tim laten de foto's een
Sfeervol landschap zien waar jullie en Tim van tijd tot tijd
op de voorgrond treden. Hopelijk kunnen jullie nog veel skiën
Groetjes,
Ine en Johan
Zijn jullie toch al veilig thuis inmiddels.
Groetjes José
PA EN Ma