Vancouver
14 augustus 2011 - Vancouver, Canada
Hoi hoi allemaal,
We zitten ondertussen in Vancouver, de vooravond van ons vertrek naar Nederland. Op Maui hebben we inderdaad de Haleakala vulkaan nog bezocht. Het vulkaangebied met zijn vele kraters was zeer kleurrijk. De vulkaan zelf is al zo’n 200 jaar niet meer actief geweest, maar de vele kleuren en kraters waren zeer bijzonder. Heel anders dan het vulkaangebied op The Big Island. We hebben op verschillende plaatsen in het gebied, uren gekeken naar het uitzicht. Daarom uiteindelijk de weg naar Hana niet meer gereden. Op zich niet zo’n ramp, omdat we vooraf al dachten dat het het landschap van Canada toch niet kon overtreffen. We hebben nog wel even gekeken op het strand waar de kitesurfers hun metershoge kunsten vertonen. ( zie de laatste foto’s in het mapje Maui) Ook het aparte strand voor windsurfers nog bezocht.
De laatste dag op Maui hebben we Long Beach bezocht (het grootste strand van Maui) en nog een ander strandje, voordat we weer richting vliegveld gingen. De vlucht terug naar Vancouver ging razendsnel. Hij vertrok om kwart voor 11 ’s avonds (Vancouver tijd kwart voor 2 ’s nachts) en deed er deze keer maar 5 uur over. Na amper een uur geslapen te hebben, stonden we alweer voor 7 uur ’s ochtends op het vliegveld van Vancouver. Eerst maar lekker op ons gemak een broodje gehaald bij Tim Hortons ( oh, wat hebben ze daar lekkere eisalade zeg; het is trouwens in Canada een soort keten als Mc Donalds, maar dan voor brood en andere zoetigheid ) en lekker op de bank neergeploft bij Starbucks. Na een dikke 2 uur zitten, toch maar met de skytrain naar het centrum van Vancouver gegaan, waar we vervolgens rond half 11 ’s ochtends alweer onze bagage gedropt hadden in een hotel midden in Robson Street (het centrum van Vancouver).
Het centrum van Vancouver hebben we bij ons eerste bezoek alleen maar vanuit de auto gezien, omdat we toen dingen bezocht hebben, die wat verder weg lagen. Nu liepen we tussen de hoge gebouwen naar de ferry om Granville Island te bezoeken. Op dit eilandje ligt een grote overdekte markt, waar ze producten als vlees, vis, groentes, chocola en dergelijke verkopen. Aangezien het lekker weer was, hebben we op het centrale plein van de markt, lekker buiten gezeten en gekeken naar de diverse artiesten die daar hun kunsten vertonen. Daarna met de watertaxi (net zo’n klein bootje zoals in Victoria rondvaart) over False Creek naar Yaletown gevaren, waar werkelijk miljoenenjachten liggen. Op 1 van de foto’s zie je Maria staan bij zo’n boot. Door Yaletown een beetje rondgelopen, voordat we terug gegaan zijn naar het hotel. We waren ’s middags echt afgebrand en moesten toch even een paar uurtjes slapen om het vol te houden. Vervolgens ’s avonds natuurlijk weer op stap, nu richting Gastown. Beroemd om zijn stoomklok. Deze klok fluit elk kwartier en op elk uur een langer, een melodietje. (zie filmpje en foto’s). Het is er gigantisch druk met toeristen die dat klokje wel even willen zien en horen. (zijn we gek met zijn allen of niet??). Maar goed, ook wij laten ons leiden door de boeken en gingen daar natuurlijk ook kijken.
Op onze laatste dag hebben we eigenlijk alleen maar gewinkeld. Wat moet je anders doen hè, in zo’n grote stad als Vancouver? Daarmee komt onze reis helaas ten einde. Morgenochtend vertrekken we meteen naar het vliegveld om onze vlucht terug naar Nederland/Dusseldorf te halen. Maandagochtend staan we om 7 uur alweer op het vliegveld. We kunnen jullie vertellen dat we een verschrikkelijk mooie vakantie hebben gehad, die nog beter is geweest dan we vooraf kunnen bedenken. We waren een nog beetje voorzichtig wat betreft Canada (vinden wij ruim 2 weken natuur wel leuk genoeg?), maar het heeft werkelijk onze verwachtingen overtroffen. Ook Hawaii zouden we niet overgeslagen willen hebben. Al met al is het een hele goede combinatie geweest. Super! Voor sommigen van jullie is de tijd blijkbaar omgevlogen, maar wij zijn voor ons gevoel i.p.v. 4 weken wel 4 maanden weg geweest. We hebben zoveel gezien, dat we eigenlijk niets meer kunnen opnemen. Wat dat betreft is het tijd om naar huis te gaan. (alhoewel we natuurlijk liever nog even blijven).
Iedereen heel erg bedankt voor de interesse en reacties en tot snel.
Groetjes en een dikke kus,
Maria en Petra

Bedankt weer voor jullie verslag en foto's/fimpjes.
Prachtig land Canada!
Dinsdag hadden wij een neef van Bas met zijn vrouw op bezoek en die neef heeft een broer in Canada wonen. Daar gaan ze regelmatig heen en nu zijn we gevraagd ook een keer mee te gaan. Nou, dat lijkt ons wel wat, zeker na jullie enthousiaste verhalen en prachtige fot's en filmpjes!
Dus wie weet.... misschien volgend jaar!
Nog veel plezier en een goede reis terug gewenst!
Liefs en groetjes van Tineke
Ik heb net jullie laatste verslag met de foto's en video's bekeken. Het was weer heel indrukwekkend om jullie avonturen te volgen. Vooral de mooie foto's!
Een hele goede terugreis en veel groetjes van Olga.
nou nou, goed te horen dat juliie een heerlijke vakantie hebben gehad.
Het is jullie ook van harte gegund hoor.
Ik kom van de week snel een keertje langs hoor.
Goede reis terug
liefs Lia xxx
We hebben genoten van jullie verslagen, foto's en dia's
Als we dit schrijven zijn jullie inmiddels weer in Nederland
Bedankt voor jullie leuke verslagen
Groetjes
Ine en Johan