Maui
8 augustus 2011 - Kihei, Maui, Hawaii, Verenigde Staten
Het is weer even rustig geweest, maar we zijn intussen weer een paar dagen op Maui. Hoe is Maui en Hawaii, zullen jullie je misschien afvragen? We hinken een beetje op 2 gedachten. Aan de ene kant is het erg mooi en heeft het veel te bieden, zoals vulkanen en de speciale dieren op en in het water. Aan de andere kant is het vrij Amerikaans. The Big Island heeft meer van het originele leven van jaren geleden weten te behouden dan Maui. The Big Island heeft heel veel kleine strandjes, maar de kust is vooral ruig en vol met lava. Maui daarentegen heeft langere stranden, maar zijn in vergelijking met onze stranden erg smal. Je kunt echt niet overal zo het water instappen, omdat er gevaarlijke stromingen zijn. Hier wordt d.m.v. borden voor gewaarschuwd.
De dorpen op Maui zijn erg Amerikaans en hebben weinig sfeer. De kusten staan op diverse plaatsen vol met gigantisch grote gebouwen, waarbij wij aan bunkers moeten denken. Ze zijn zeker niet mooi. Wel comfortabel, want het zijn bijna allemaal condo’s. Appartementen, die voorzien zijn van alles wat je maar nodig hebt. In het midden van elk complex is er natuurlijk een zwembad en verschillende bbq’s , die je allemaal mag gebruiken. Een nachtleven bestaat hier eigenlijk niet. Nog sterker, een leuk souvenir kopen zul je overdag moeten doen, want de winkeltjes zijn om half 8 dicht. Alleen de supermarkten, die gigantisch groot zijn, zijn 24 uur per dag open.
De mensen zijn een mengeling van de Aboriginals en de Amerikanen. Wel een knap volkje trouwens. Ze zijn heel erg vriendelijk. ( de Canadezen waren/zijn al heel erg vriendelijk en beschaafd, maar hier zijn ze nog vriendelijker). Ze zijn heel warm en hartelijk en zodra je met iemand in gesprek raakt, lijkt het al snel alsof je elkaar jaren kent. Na een boottrip werden we door alle bemanningsleden omhelsd en gedag gewenst. En het voelt ook absoluut niet gemaakt ofzo. Net als de Canadezen zijn ze hier gek op BBQ-en. De Canadezen sleuren hun BBQ overal mee naar toe, maar hier is het zelfs nog gemakkelijker. Op diverse plaatsen aan het strand, hebben ze behalve picknicktafels, een toilet of douche ook verschillende BBQ’s staan, die iedereen zo mag gebruiken. En BBQ-en dat doen ze hier echt altijd en overal.
Op Maui zijn we een beetje aan het relaxen. Een beetje aan het strand gelegen, de grote schildpadden goed bekeken, zowel in als buiten het water. Vandaag een tocht gemaakt met een catamaran naar de Molokinikrater. Een vulkaan, waarvan de wand nog maar voor de helft boven water steekt en onder water het er erg mooi uitziet met koraal en vis. We vertrokken om 7 uur vanmorgen uit de haven en begonnen met een ontbijt, terwijl we naar de krater voeren. Daarna gesnorkeld tussen de vissen en de schildpadden en daarna de trip al varend weer afgesloten met een lunch.
Morgen worden we weer actiever, want we proberen de vulkaan hier te bezoeken (die er toch weer heel anders uitziet ) en een deel van de weg naar Hana. (zit vol met mooie natuur, watervallen en stranden). Donderdagavond hebben we een nachtvlucht terug naar Vancouver en zit het er hier weer op. Jammer, want de tijd die we hier hebben is eigenlijk toch net iets te kort.
Tot snel weer, foto’s worden tussendoor wel weer aangevuld.

Veel moois te zien daar. Wat een prachtige vissen!
Zo te zien ook heerlijk weer daar. Geniet er nog maar lekker van!
Lieve groetjes van Tineke
Maak er maar een prachtig slot van. Het blijft een fantstische reis hoor!
Groetjes, Bep en leon.
Groetjes José
ff weinig tijd gehad om jullie avonturen te volgen maar nu weer helemaal bij gelezen hoor!!!!!
Leuk ook de manier waarop petra alles beschrijft!!!
Foto's zijn weer erg mooi natuurlijk, zoals altijd!
Zie dat jullie het goed naar je zin hebben en dat doet me goed.
Enjoy!!!! dikke kus van Lia
Heel fijne vakantie verder, en we horen/zien elkaar gauw ;)
x marga en tharsissia en raymondo
Jullie zijn al weer bijna aan het einde van jullie reis,
zo te lezen en te zien hebben jullie een geweldige vakantie
gehad,kunnen jullie weer even op teren.
Wensen jullie een voorspoedige reis terug en bedankt
voor de mooie verslagen,weer genoten!!!!
Groetjes van ons uit een inmiddels droog
Strijen.
Leen en Tineke