Bhutan 3
22 augustus 2010 - Kathmandu, Nepal
Als laatste dan toch nog deel 3 van Bhutan.
Gisteren stond dan toch het hoogtepunt van Bhutan op het programma. Het bezoek aan Tigersnest. Tigersnest is een tempel hoog in de bergen, 3100 m, tegen een rots aan. Zie de foto bovenaan deze pagina. Volgens de legende zou daar een belangrijke heilige op een tijger naar toe zijn gevlogen vanuit het oosten van Bhutan. De tocht daar naartoe kan alleen te voet en is een klim van 2,5-3 uur bergop. Nou, wij kunnen jullie vertellen dat het zwaar afzien was. Het is supersteil, soms een paar stappen vlak en op het eind ook nog eens 700 traptreden, eerst de helft naar beneden dan over een brug van de ene rots naar de andere rots en daarna weer 350 treden omhoog. Ergens halverwege was er gelukkig een cafetaria waar we even op adem konden komen met een kop thee met het prachtige uitzicht op Tigersnest. Na de thee dus nog 1,5 uur verder voordat we de tempel dan eindelijk bereikten. Tsjonge jonge zeg. Maar het was echt een prachtig gezicht. Binnenin de tempel natuurlijk weer een aantal heilige plaatsen bezocht, maar die zijn verboden te fotograferen, dus helaas voor jullie.
Na het bezoek weer dat hele eind terug naar beneden, maar dat ging supersnel. Binnen een uur waren we weer beneden. Verder die dag nog een oud fort bezocht en toen zat de week Bhutan er weer op. Vanmorgen zijn we weer met die spectaculaire vlucht, terug gevlogen naar Kathmandu. Voor de liefhebbers, rechtsonderaan staan er een paar links zodat je die vlucht kunt bekijken.
Morgenochtend gaan we naar Chitwan National Park om daar oa op een olifant te gaan zitten en op zoek te gaan naar de eenhoornige neushoorn. Deze komt in dit park nog behoorlijk voor en hopen we natuurlijk te kunnen zien. Bovenop een olifant is dit een veilige ervaring, omdat ze ons dan niet kunnen ruiken en niet als een woesteling op ons af stormen. Wat we daar nog meer gaan ondernemen, komt in ons volgende verhaal wel weer. De groeten en tot snel.

Hebben jullie het bergbeklimmen thuis getraind?
Wat een gesjouw zeg. Maar het uitzicht zal vast de moeite waard zijn. Wat een schitterende foto's. En jullie kunnen het lesgeven niet laten he? Zulke lieverds wil ik ook wel in mijn klas.
Groetjes, Jolanda.
Weer genoten van jullie verslag en foto's,inmiddels zitten jullie al weer in de laatste week ,wat gaat het hard hè.
Tjonge wat hebben jullie veel gelopen en geklommen,wat mij betreft staan jullie met STIP (als ik het goed zag) op 1hoor.
Groetjes,
Tineke
Je moet inderdaad een heel goede conditie hebben als we
lezen wat een klimwerk jullie hebben ondernomen.
Maar je inspanningen zijn zeker beloond door alle schoonheid die
je tijdens de wandelingen en klimtochten ziet.
Het lijkt ons een vakantie om nooit te vergeten
Hartelijke groeten,
Ine en Johan
Een paar dagen had ik de pc niet aangezet. Het is dan ook 3 dagen mooi weer geweest en daar moet je dan van profiteren natuurlijk. Vandaag is de herfst begonnen dus weer tijd zat om op de pc wat te gaan doen.
Ik heb weer echt genoten van jullie verhalen over Bhutan. Onvoorstelbaar dat jullie nog fut hebben om al die verhalen te schrijven. Na al die indrukken op gedaan te hebben moet je wel heel moe zijn. Grappig dat jullie ook de kinderen in die school daar wat konden vertellen.
En wat een prachtige foto's weer. Zelfs de filmpjes vanuit het vliegtuig heb ik bekeken. Grappig hoor, als je het geluid nog aanzet is het net of je zelf in dat vliegtuig zit.
Hartelijke groet en liefs van Tineke (van ANDEL).
wat een prachtige reis maken jullie. erg indrukwekkend De verslagen en foto's zijn leuk en interessant om te lezen en te bekijken. Meteen wat algemene ontwikkeling voor onze pubers !!!!!!!!
groetjes De Bousjes.