Paparazzi!

22 juli 2011 - Canmore, Canada

Hoi allemaal,

Hier zijn we weer. Canmore is een heel erg leuk plaatsje, met een leuk centrumpje. Zoals Bep en Leon al in een reactie vertelden: met leuke gekleurde huisjes. Eerlijk gezegd, vinden we het een stuk leuker dan het beroemde Banff. Banff is een hele grote wintersportplaats, waar je zo’n beetje je auto nodig hebt, om je te verplaatsen. Das wel even heel iets anders dan dat wij op wintersport gewend zijn (deur open trekken , ski’s om en gaan). De belangrijkste straat, Banff Avenue, is een lange rij met winkels en restaurantjes, waar je je trouwens ’s avonds dan wel lang kunt bezighouden.

Gisteren zijn we eerst gestart in de omgeving van Lake Louise. Dit ligt zo’n 75 km van Canmore vandaan, maar omdat het weer dan beter zou zijn dan vandaag, leek ons dat het best. Op de heenweg naar Lake Louise hebben we de Bow Valley Parkway genomen. Deze weg zou goed zijn om wild te zien.  We waren goed en wel het wildrooster over gereden en er stonden al diverse auto’s en mensen op de weg. Wauw, nu al een beer???? Snel de auto uitgesprongen met een camera in de hand. Het bleek helaas geen beer, maar een Wapiti te zijn, die rustig in de graskant stond te eten. Vervolgens in colonne (ja, inderdaad colonne. Het is hoogseizoen en dat is heel goed te merken) verder rijden over de ongeveer 50 km lange weg, in de hoop een beer te zien. Iets verderop, hetzelfde verhaal. Weer auto’s en mensen, weer die auto uit en gaan kijken. Weer een Wapiti. We hadden al gauw het idee dat dit het niet ging worden met al het wild. Veel te druk. Dus we bedachten dat we de andere dag het nog eens gingen proberen, maar dan in alle vroegte. Ook die avond, zouden we nog even teruggaan.

Dus daarom maar gewoon doorgereden en Lake Moraine bekeken. Een mooi bergmeer, omgeven door hoge bergen, waar nog meters dikke sneeuw op lag (tenminste hoog bovenin dan natuurlijk). Van Lake Moraine weer door naar Lake Louise. We waren halverwege de bergrit en jullie raden het al, weer een aantal auto’s op de weg. In dit geval niet onterecht: er liepen beren. Voordat wij precies wisten waar ze liepen, waren ze natuurlijk al achter de bosjes verdwenen. Helaas. We begonnen al precies te begrijpen hoe het werk van de paparazzi eruit ziet, maar in dit geval dan voor de beren. Keukentrapje hadden we alleen nog niet bij  ons.

Lake Louise is wederom een prachtig meer, omgeven door natuurlijk de hoge bergen en aan de andere kant een gigantisch hotel, het Fairmont Lake Louise hotel. Natuurlijk de nodige foto’s genomen en ook dat hotel maar eens van binnen bekeken. Het uitzicht vanuit het restaurant is in elk geval zeer bijzonder (zie foto).  Wij vinden ons Kuhrhaus  al groot en bijzonder, maar dat stelt bijna niets voor met de gigantisch grote kastelen die Fairmont hier heeft.

Via Lake Louise Village door naar Banff. Daar wat rond gekeken in de diverse winkeltjes en ook daar wat gegeten. We bedachten dat we nog wel even het stukje wildpark op konden rijden, voordat we terug reden naar Canmore.  Het was al na 20.00 uur dus gelukkig een stuk rustiger. De eerste de beste auto die we tegenkwamen, seinde met zijn lichten naar ons. Zou het dan…… Iets verderop, natuurlijk weer een aantal auto’s. Wat was er ditmaal te zien? Beren, een moeder met 2 cubs! De mensen die er zich verzameld hadden, wezen aan waar die beesten zich zouden bevinden. Links van die boom.  Welke boom, er staan er maar………… Iedereen bleek het te zien, behalve wij natuurlijk. Zien zij ze vliegen of zijn we blind ofzo??? Enfin, beren liepen door, wij weer niets gezien.

Vandaag heel vroeg opgestaan ( 6 uur) om eens lekker rustig over de Bow Valey Parkway te kunnen rijden. Er was bijna niemand, maar op een heel stel herten/wapiti na, geen beren. Maar ook die verschillende soorten herten zijn best bijzonder. Rustig grazend, terwijl wij op zo’n 2 meter afstand staan. Verder ook nog doorgereden naar de gondel van Banff (zeg maar een bakjeslift), maar het was voor ons veel te bewolkt om naar boven te gaan. Daarom via een ander kasteel van de Fairmont-keten, weer terug naar ons hotel gereden, waar we rond half 11 nog aanschoven voor het ontbijt.  Daarna rustig aan gedaan, de was gedaan, voordat we vanmiddag pas laat de Johnston Canyon trail zijn gaan lopen. (het heeft lang flink geregend, dus vandaar pas weer laat weg). Deze wandeling eindigt bij een paar watervallen.

Morgen naar Jasper, via de Icefields Parkway.

1. Tineke van Andel:
    Hoihoi,

Jullie zullen je best wel thuis voelen met al die regen en de wegwerkzaamheden, haha. Net als in Nederland!Hier is het ook weer lekker aan het regenen.(Maar volgende week schijnt het beter te worden)
    Maar de foto's zijn prachtig! Wat een schitterende natuur.
    Ik hoop voor jullie dat je nog veel beren zult spotten.
    Hartelijke groet van Tineke (en nu ga ik jullie filmpjes nog even bekijken)
  2. Pa en ma.:
    23 juli 2011
    Dit is wat de, natuur, betreft de mooiste vakantie tot op heden. Geniet er maar met volle teugen van , maaaaar kijk uitb voor de blauwe beren. Ma en Pa
  3. José backx:
    Hallo vakantiegangers,

Wat een prachtige foto's van die verschillende meren. Weer heel indrukwekkend. Misschien hebben jullie een brilletje nodig om de beren te vinden i.p.v. een trapje!!!!
    Ga nu nog even een reisverslag van een andere collega lezen. Zij zijn in Australie.
    Groetjes José
  4. Roger en elise:
    23 juli 2011
    Jeetje wat een prachtige natuur..... wij vonden Noorwegen al zo mooi maar dit is ook erg indrukwekkend.
    In de toekomst moeten we daar ook zeker nog eens naar toe ( maar eerst moeten onze pubers thuis willen blijven ha ha ha !!!!)
    veel plezier verder

gr roger en elise
  5. marga:
    24 juli 2011
    zo, gave natuur. Ach, en de beren........ altijd als je ze niet verwacht he ;)
  6. Bianca ruitenberg:
    24 juli 2011
    De kids genieten met volle teugen van jullie foto's en zwaaien vol enthousiasme als jullie in beeld zijn , dusse misschien iets meer van jullie? Echt een prachtige natuur daar , zou bijna jaloers worden dat jullie dit mogen en kunnen meemaken , misschien dat wij ooit ook eens zoiets kunnen doen.Geniet ervan , neem zoveel mogelijk in je op dit is iets wat je nooit mag vergeten dacht ik zo , wij zijn in ieder geval diep onder de indruk , zelfs Tim vind het zeer mooi .
    Tot snel
  7. Gerda van Oevelen:
    Hoi Petra en Maria,

Wij zitten hier in Zuid Frankrijk naar jullie prachtige foto's te kijken. Ik krijg het er wel een beetje koud van, al die sneeuw.
    De stukjes lees ik nog wel als we thuis zijn. Geniet er nog van.

Groetjes,
    Gerda en Ton
  8. Tineke v Kranenburg:
    Hoi hoi,
    Wat genieten we weer van jullie foto's.
    Schitterend die natuur, om stil van te worden.
    Kijken uit naar de volgende.

Groetjes,Tineke vK
  9. Lia keverkamp:
    28 juli 2011
    hello ladies,

Mooi hoor, al die prachtige plaatjes!!!!
    heb ze net nog eens bekeken. Echt mooi!!!!
    Leuk julie avonturen zo te kunnen volgen
    Tot schrijfs

dikke kus van Lia